Sannan joogatarina

Sannan joogatarina

Sanna Kokkonen, kansainvälinen joogakouluttaja, ohjaaja ja menttori

 

UUTTA! Joogaretriitti,  hyvinvointi- ja ravintoretriitti
4-6.6.2021

Kaikille ihastuttaville naisille, suomen kielellä Petun saaristossa. Suomenkieliset retriittitiedot löytyvät nyt “Yoga Retreat 2021” alta.

Sannan kiinnostus joogaan kehittyi kolmenkymmenen vuoden aikana eri vaiheissa. Taustalla oli jo valmiiksi paljon monipuolista liikunnallisuutta mm aerobicin opettajana toimimista 80-luvun lopulta alkaen. Joogan Sanna löysi 90-luvun alussa ja ashtanga joogasta tuli päivittäinen harjoitus usean vuoden ajaksi. Ashtangan vuosina Sanna harjoitteli ja opiskeli lukemattomien niin kotimaisten kuin kansainvälisten opettajien johdolla mm itse lajin Gurun, Pattabhi Joisin opastuksella. Sanna matkusti ympäri Eurooppaa ja Intiaa osallistuen joogan retriitteihin ja work shoppeihin. Tiedon ja oppimisen nälkä oli pohjaton. Ashtanga joogan ensimmäinen opettaja Sannalle oli Petri Räisänen, jonka Sanna kutsui pitämään work shopit mm Berliiniin ja Singaporeen, joissa Sanna myös itse asui ja opetti joogaa.

Singaporessa asutut vuodet toivat Sannalle uusia ulottuvuuksia joogan harjoitukseen. Sanna alkoi opiskelemaan intensiivisesti Aasian spirituaalisia klassikoita ja Tiibetin Buddhalaisuutta ja löysi Lama Marutin josta tuli Sannalle monivuotinen opettaja ja menttori. Lama Marut auktorisoi Sannan opettamaan (Suomessa ainona opettajana) Tiibetin Sydän Joogaa. Sanna opiskeli ja opetti itsekin Marutin useilla retriiteillä Aasiassa. Rakastetun Lama Marutin menehtyminen 2019 ohjasi Sannan jälleen uusille spirituaalisille urille.

Indonesian Balille muutto johdatti Sannan Bhakti Joogan ja Kirtan-mestarin Vijay Krsnan pariin. Nada Yoga eli joogan ääni ja mantrat aukaisivat lopulta ne ovet, joita Sanna oli etsinyt jo usean vuosikymmenen ajan. Sanna alkoi matkustamaan uudelleen Intiaan, tällä kertaa ei enää tosin ashtanga joogan, vaan bhakti joogan vuoksi. Intiasta, joogan syntymämaasta, tuli joka vuotinen “pyhiinvaelluskohde” jonne Sannan sydän kaipasi uudestaan ja uudestaan autenttisten joogaharjoitusten: mantrojen ja spirituaalisuuden pariin.

Sanna on opettanut work shoppeja useassa maassa Euroopassa ja Aasiassa. Sanna on Balilla Radiantly Alive Yoga studion ohjaajakoulutuksien yksi pääohjaajista, vastuualueenaan joogan filosofia. Sannan koti ja sydän on tasapuolisesti Suomessa ja Balilla. Artikkelin kuva on Radiantly Alive Yoga ohjaajakoulutuksesta Balilta helmikuulta 2020. Kuukauden koulutukset oli juuri saatu upeasti purkkiin ja sitten iski korona..

Sannan kutsumus on tuoda jooga kaikille soveltuvaksi harjoitukseksi ja avata ovea joogan upeaan maailmaan joka ei rajoitu asanaan, joogan fyysisiin harjoituksiin, vaan tarjoaa niin paljon enemmän. Sannalle jooga on elämäntapa johon kuuluu luonnollisesti eettisyys, henkisyys, myötätunto ja kunnioitus kaikkea elävää kohtaan sisältäen luonnon ja eläimet.

 

UUTUUS: Sinulla on nyt mahdollisuus osallistua Sannan joogatunneille Suomessa pääkaupunkiseudulla lauantai aamuisin. Viikottainen tunti alkaa pyörimään Zen-tilassa 06.02.2021 alkaen 10:00. Zen-tila on pieni viihtyisä joogastudio aivan Korson juna-aseman kupeessa. Tunti tulee ennakkovarata sillä korona-aikaa vielä eläessämme, tunti toteutetaan vastuullisesti ottamalla vain rajoitetun määrän oppilaita paikanpäälle. Etänä osallistuminen on myös mahdollista. Hinnat ja tuntivaraukset täältä: zentila.fi/

 

KESÄRETRIITTI LUMØ 2021: Katse kohti Suomen ihanaa kesää! Koronan aikana erityisesti unelmointi on sallittua, suorastaan suositeltavaa. Sulje silmäsi hetkeksi. Ota muutama syvä hengitys sisään ja ulos. Tunne auringon lämpö ihollasi. Raikas meren tuoksu tulee nyt tietoisuuteesi. Olet juuri tehnyt aamun joogaharjoituksesi, syönyt ravitsevan aamiaisen ja rentoudut laiturilla, meren liplatusta kuunnellen…

Viikonlopun joogaretriitillämme pääset kokeilemaan joogan eri tyylejä, joita Sanna on harjoittanut ja opettanut ympäri maailman. Pääset sukeltamaan äänen joogan maailmaan ja mantroihin jotka tuovat ilon ja rauhan sydämeen. Retriitillämme nautit puutarhasta suoraan ruokapöydälle poimittuja ja valmistettuja herkkuja, saunot ja uit meressä ja tapaat kiinnostavia ihmisiä. Ajankohta on 21-25.07.2021 ja paikka on ihastuttava “mummon mökki/kartano” piilossa Turun saaristossa. Kohteeseen mennään lossilla viimeinen pätkä. Retriittimme 2019 sai valtavasti kiitosta ja osallistujia tuli ympäri Eurooppaa. Pisimmältä tulijat saapuivat Etelä-Koreasta asti! Retriitillä opetuskieli on sekä suomi että englanti. Kesäkuun 2021 retriitin opetuskieli on suomi. Katso lisää ja fiilistele edellisen retriittimme kuvia: skyogini.com/yoga-retreat-2021/
ja kysy suoraan Sannalta lisää s-postilla: sanna@skyogini.com

 

ONLINE Magnesian joogamatka – harjoita joogaa oman kodin rauhassa Sannan ja monen muun huippuohjaajan kanssa Suomesta ja Balilta. Hyppää kyytiin nyt:
campwire.com/buy_flexible/85d1d290-78f9-4df2-bb8b-ba7b5cb14b12

 

Toivottavasti nähdään pian joogan merkeissä!

OM ~ Joogan iloa kaikille,
Sanna x